Zeef de bloem en voeg zout toe, Los de gist in wat water op en laat het geheel 15 minuten rusten. Voeg het mengsel aan de bloem toe, gier er beetje bij beetje de rest van het water bij en maak er een soepel deeg van. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten met de handen. Leg het deeg in een kom en dek deze af. Bestuif het deeg met wat bloem en laat het ongeveer 5 uur op een gelijkmatige warme plek rusten. Kneed het deeg op het met bloem bestoven werkblad opnieuw stevig door. Deel het op in 6 gelijke stukken a 300 gr en maak er ongeveer 40 cm lange rollen van. Snijd met een scherp mes enkele schuine inkervingen in de bovenkant van het deeg. Bestuif de bakplaat met bloem en leg er 3 deegrollen op. Laat deze nogmaals 60 minuten rusten. (pas op: Leg de deegrollen niet te dicht bij elkaar, want ze worden nog groter tijdens het rijzen.) Bak de broden ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.. Vermeng het eiwit met het water en bestrijk de bovenkant van de hete broden ermee. Laat de broden op een taartrooster afkoelen.
Heerlijke Eigengemaakt Stokbroden Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl