Pikante Vissalade

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De vis, het inktvisje, de scampi′s en de mosselen garen in stoom (of in een court-bouillon). De vis fileren en met de rest koud laten worden. Een ruime pan met gezouten water aan de kook brengen en de deegwaren al dente koken. Het kookwater afgieten en de deegwaren afkoelen. De zaden van de paprika verwijderen, het vruchtvlees in blokjes snijden en deze kort stoven in olijfolie. Giet zes volle eetlepels olijfolie in een diep bord, voeg het sap van een citroen, uitgeperste knoflook en gehakte peterselie toe en sla met behulp van een vork de ingredienten tot een emulsie. Snijd de visfilets, de scampi′s en de inktvis in stukjes en voeg deze met de mossels toe aan de emulsie. De ingredienten en de saus mengen en de salade een kwartiertje koud wegzetten. Voeg de deegwaren en de blokjes paprika toe en meng opnieuw. De pikante peper klein snijden en over de bereiding strooien.

Pikante Vissalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Scandinavische vissalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige vissalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dubbeldikke vissandwich
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Vis-maaltijdsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept