De vis, het inktvisje, de scampi′s en de mosselen garen in stoom (of in een court-bouillon). De vis fileren en met de rest koud laten worden. Een ruime pan met gezouten water aan de kook brengen en de deegwaren al dente koken. Het kookwater afgieten en de deegwaren afkoelen. De zaden van de paprika verwijderen, het vruchtvlees in blokjes snijden en deze kort stoven in olijfolie. Giet zes volle eetlepels olijfolie in een diep bord, voeg het sap van een citroen, uitgeperste knoflook en gehakte peterselie toe en sla met behulp van een vork de ingredienten tot een emulsie. Snijd de visfilets, de scampi′s en de inktvis in stukjes en voeg deze met de mossels toe aan de emulsie. De ingredienten en de saus mengen en de salade een kwartiertje koud wegzetten. Voeg de deegwaren en de blokjes paprika toe en meng opnieuw. De pikante peper klein snijden en over de bereiding strooien.