Verwarm de oven voor op 100 graden. Halveer de tomaten. Leg ze in een ruime ovenschaal met het snijvlak naar boven. Druppel er 2 eetlepels olijfolie over, bestrooi met zout en peper en leg er 2 gekneusde tenen knoflook tussen. laat de tomaten 2 uur in de oven uitdrogen. Trek met een zesteur de schilletjes van de sinaasappels en leg ze op een bakplaat. Schuif de schilletjes na 1,5 uur bij de tomaten in de oven en laat ze een half uur in de oven drogen. Bewaar een paar sliertjes om te garneren en maal de rest met een vijzel tot een fijn poeder. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui en de bleekselderij met 1 theelepel sinaasappelpoeder glazig. Snijd de tomaten in stukken en schep die door de selderij en ui. Bak een paar minuten en voeg de bouillon toe. Laat 30 minuten zachtjes koken. Pers de sinaasappelen uit en schenk het sap bij de soep. Roer de soep door een zeef, giet terug in de pan en verhit opnieuw. Serveer met de achtergehouden sliertjes sinaasappel.
Sinaasappel-tomatensoep is een recept van Smulweb.nl