Broccoli-roomsoep

4
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

11/4 l water aan de kook brengen op een niet al te hoog vuur. Het bouillontablet erin oplossen. De broccoli toevoegen en ongeveer 5 tot 6 min. koken tot ze beetgaar en nog mooi groen is. De melk in een steelpannetje verwarmen tot de melk begint te borrelen. Pan van het vuur nemen en pan met dikke bodem op een niet al te hoog vuur zetten voor 1 min. en tot 2 keer toe invetten met de stukken boter. De prei erbij doen en onder voortdurend roeren bakken totdat ze slap wordt. De bloem erdoor roeren en 1 min. mee bakken. Hierbij al roerend de melk gieten tot een glad mengsel ontstaat. Het vuur laag draaien de nootmuskaat,knoflook,broccoli met het kookvocht toevoegen en de soep nog ongeveer 5 min. tegen de kook aan houden. Pan van het vuur af nemen en de basillicum en zwarte peper erdoor roeren.

Broccoli-roomsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept