Leg het eekhoorntjesbrood in een kom en laat het 20-30 minuten weken in 2,5 dl warm water. Haal de paddestoelen uit het vocht, knijp er zoveel mogelijk vocht uit en hak ze fijn. Zeef het vocht. Verwarm de olie en boter in een grote pan tot er schuim ontstaat. Voeg prei, sjalotjes en knoflook toe en laat ze al roerend ca. 5 minuten koken, tot ze zacht zijn, maar niet verkleurd. Snijd de wilde paddestoelen in stukjes en voeg ze toe. Laat ze al roerend een paar minuten sudderen tot ze zachter worden. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Voeg eekhoorntjesbrood, weekvocht, gedroogde tijm en zout en peper toe. Laat de soep afgedekt 30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe. Verwerk 3/4 van de soep met een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Giet de soep terug in de pan, roer de creme fraiche erdoor en breng de soep aan de kook. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse tijm.
Wilde Paddestoelensoep is een recept van Smulweb.nl