Maak paprika-olie door de paprika′s schoon te maken en in kleine stukken te snijden. Bak ze in de pan en giet de olijfolie eroverheen. Laat de olie niet te heet worden, de paprika′s moeten wellen en niet frituren, gedurende 30 min. Schil de aardperen en snij ze in blokjes. Snij de knolselderij, prei (alleen het wit)en knoflook in kleine stukjes en spoel ze samen met de aardperen af. Doe de groenten in een pan en bak ze goed aan. Voeg vervolgens water toe, zodat ze net onder water staan. Kook de groenten zo′n 50 min en zet het vuur daarna zacht. Pureer de paprikaolie met wat zout en peper tot er een gladde massa ontstaat. Pureer vervolgens de soep. Zeef de soep daarna en breng op smaak met room, peper en zout. Smeer vervolgens de zeewolf in met cajunkruiden en bak ze in een pan met wat olie en boter. Leg de zeewolf in een diep bord. Schep de soep eroverheen en sprenkel wat olie in de soep.