Speol het eekhoorntjes brood in een zeef af met koud water en laat ze vervolgens in een schaal lauw water 15 minuten ′wellen′. Laat daarna in een zeef goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een middelgrote pan, bak hierin de sjalot, venkel en prei 2-3 minuten op heel zacht vuur. Voeg het eekhoorntjesbrppd toe en verwarm dit al roerende enkele minuten op een iets hoger vuur tot al het vocht verdampt is. Schenk de cognac erbij, wacht enkele seconden en voeg dan de bouillon en de slagroom toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en schenk hem vervolgens twee keer door een fijne zeef om een mooie gladde soep te krijgen. Breng op smaak met iets zout. Meng de komkommer met suiker, zout en dragonazijn en zet de komkommer minstens 1 uur onder druk gekoeld weg. Laat de komkommer daarna in een zeef uitlekken. Verdeel de komkommer en blaadjes sla over voorverwarmde diepe borden of kommen. Klop de soep m.b.v. de staafmixer schuimig en schenk deze over de komkommer en sla. Serveer direct.
Roomsoep Van Eekhoorntjesbrood Met Zoetzure Komkommer is een recept van Smulweb.nl