Voor 2-3 hoofdgerechten: 750 gram verse asperges geschild en schoongemaakt zout 200-300 gram Noorse zalmfilets 2-3 dikke(ca. 1 cm.)plakken 2-3 theel. limoen-of citroensap 1 tablet voor 5 dl. visbouillon 2 dl droge witte wijn zoals Pinot Blanc(Elzas) 1 bosuitje met veel fris groen gesnipperd 1? eetl. allesbinder 2 eierdooiers 4 eetl slagroom of creme fraiche 1 eetl. fijngesneden dille en/of bieslook Zet ze op met ruim kokend water waaraan ditmaal geen zout mag worden toegevoegd. Laat de stukjes 6 - 8 minuten koken. Schakel daarna de warmtebron uit. Laat de asperges in de gesloten pan tenminste 6 - 8 minuten staan. Laat de stukjes daarna uitlekken in een vergiet. Zeef het kookvocht en meet precies 3 deciliter af. Spoel de zalmfilets onder stromend koud water. Maak de filets droog met keukenpapier en wrijf de vis in met limoen- of citroensap. Laat de vis 10 minuten liggen. Snijd de zalm daarna in blokjes van 1 centimeter. Breng 3 deciliter kookvocht van de asperges en de wijn aan de kook. Laat het bouillontablet er in oplossen. Roer het bosuitje door de bouillon en strooi allesbinder er over. Roer alles krachtig door. Roer in een kommetje eierdooiers en room los. Voeg er 4 eetlepels hete bouillon aan toe. Roer het mengsel door de hete bouillon. Schep onmiddellijk daarna de asperges en de zalm door de saus. Neem eveneens onmiddellijk daarna de pan van de warmtebron. Blijf nog 1 minuut in de pan roeren.