Kneed eerst meel, karnemelk, olie kruiden en zout goed door elkaar. Pas als het zout helemaal in het deeg is opgenomen maak je een kuiltje in het deeg en doe je daarin eerst suiker en dan gist. Maak er een mooi en soepel deeg van dat gemakkelijk van je handen loslaat. Is het wat te nat voeg dan nog wat meel toe, en als het kneden erg taai gaat kun je nog wat vocht toevoegen. Lang kneden geeft het beste resultaat en daarom laat ik een broodbakmachine het werk doen. Leg het deeg een half uurtje op een warm plekje onder een stuk plastic of een vochtige doek. Kneed het daarna nog een keer goed door en laat het weer een half uurtje rusten. Nogmaals in de broodbakmachine hoeft dit allemaal niet zo moeilijk, dan kiep je alles in het blik en zet je hem op deegstand. Vervolgens zet je de oven vast aan op 225 graden en leg je een bakplaat klaar met een groot stuk bakpapier erop (of anders invetten en bestuiven met bloem). Na de 2e rusttijd maak je van het deeg een grote platte lap en die leg je op het bakpapier (je bedekt je hele bakplaat met deeg). Uien en kaas erop en dan ca 20 minuten in de hete oven. Het allerbeste is om nadat je alles op het blik hebt klaargelegd nog een kwartiertje laten rusten onder plastic of natte doek, voordat je alles in de oven zet. Gelijk uit de oven in stukje snijden en opdienen. Warm is ie het allerlekkerste.