Haal de blaadjes van de pepermunttak en hak ze fijn om later aan het ijs toe te voegen. De takjes op een laag vuur met de room trekken. De eierdooiers met de suiker goed gladroeren. De room aan de kook brengen en van het vuur halen. 1/3 van de room bij de eierdooiers en suiker gieten en goed vermengen. Dit alles terug in de pan en op een laagvuur al roerend "garen". De room krijgt hierdoor een binding. Als ze iets gebonden is van het vuur halen en op ijs of in koud stromend water zetten. Als de compositie koud is, alles in de ijsmachine op draaien tot mooi ijs. Als het ijs bijna goed is de fijngehakte blaadjes pepermunt toevoegen. Presentatie: Verdeel het fruit over 4 diepe borden. Schep hierover de goed koude soep. Een bal ijs in het midden en afgarneren met een topje pepermunt.
Soep Van Rood Fruit Met Pepermunt Roomijs is een recept van Smulweb.nl