Soep Van Rood Fruit Met Pepermunt Roomijs

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de blaadjes van de pepermunttak en hak ze fijn om later aan het ijs toe te voegen. De takjes op een laag vuur met de room trekken. De eierdooiers met de suiker goed gladroeren. De room aan de kook brengen en van het vuur halen. 1/3 van de room bij de eierdooiers en suiker gieten en goed vermengen. Dit alles terug in de pan en op een laagvuur al roerend "garen". De room krijgt hierdoor een binding. Als ze iets gebonden is van het vuur halen en op ijs of in koud stromend water zetten. Als de compositie koud is, alles in de ijsmachine op draaien tot mooi ijs. Als het ijs bijna goed is de fijngehakte blaadjes pepermunt toevoegen. Presentatie: Verdeel het fruit over 4 diepe borden. Schep hierover de goed koude soep. Een bal ijs in het midden en afgarneren met een topje pepermunt.

Soep Van Rood Fruit Met Pepermunt Roomijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept