Breng de kippenbouten met 2 liter water, 2 theelepels zout, de koriandersteeltjes en de kruidnagels aan de kook en laat de bouillon, met een deksel schuin op de pan, ? 45 minuten zachtjes trekken. pel en snipper de uien en knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in stukjes van ? 2 cm. Verkruimel de chilipepertjes. Schep de kippenbouten uit de bouillon en laat ze iets afkoelen. Haal het vlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Zeef de bouillon. Verhit de olie in een pan en fruit de ui-en knoflooksnippers met de gember ? 5 minuten. Voeg dan de verkruimelde peper,koenjit, djinten en gemalen koriander toe. Roerbak het geheel nog even. Voeg de bouillon en de bouillontabletten toe aan het uimengsel en breng de soep aan de kook. Laat de soep, afgedekt, zachtjes ? 30 minuten pruttelen. Roer de kokosmelk en de stukjes kip door de soep. Kook, terwijl de soep pruttelt, de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Burmese Kip-kerriesoep is een recept van Smulweb.nl