Tomatengelei Met Basilicum

2
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de soepgroenten schoon en snijd ze grof. Snipper het sjalotje. Breng alles met ? l. water aan de kook en laat de bouillon 25 minuten trekken. Giet de bouillon door een zeef en gooi de achtergebleven groenten weg. Week de gelatine in koud water. Verdeel de tomaten in stukken. Sn ij een halve tomaat in blokjes en hou dit apart. Doe de cottagecheese in een theedoenk en draai zoveel mogelijk vocht uit de kaas. Vorm de kaas tot een rol en laat ze kort aanvriezen. Verdeel de cottage cheese in plakken. Doe de tomaten met het eiwit en de tomatenpuree in een kom en pureer dit en voeg ? l. groentebouillon toe. Doe dit in een pannetje en laat al roerend aan de kook komen. Leg een vochtige doek in een zeef en pers de tomatenmassa erdoor. Los de uitgeknepen gelatine in de hete massa op en breng op smaak met zout. Verdeel de tomatenblokjes, basilicum en 2 stukjes kaas over de bodem van een schaaltje Giet er wat bouillon op en zet koud weg. Vul bij met het restant van de afgekoelde bouillon en laat in de koelkast opstijven. Kan 1 dag van tevoren worden klaargemaakt

Tomatengelei Met Basilicum is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Brochette van sint-jakobsschelpen met ras el hanout, krokante groenten en lichte room met jonge Parmezaanse kaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Tomatengelei
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Tomatengelei Met Basilicum
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Blini Aphrodite
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept