Kastanjesoep Met Sjalot En Sinaasappel

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De knoflook pellen en met een mes kneuzen. Schil de sinaasappel met een dunschiller en snijd daarvan alleen het oranje gedeelte in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur). Snijd de rest van de sinaasappel in kleine stukjes. Zet in de notenolie de sjalot aan, zonder te kleuren, samen met de knoflook en de tijm. Het geheel afblussen met de bouillon, sinaasappelsap en de room. Hak de kastanjes fijn (hak 2 kastanjes grof en houd deze achter voor de garnering) en voeg toe aan de soep, evenals de stukjes sinaasappel (de fijngesneden sinaasappelschil bewaren als garnituur). Laat de soep met gesloten deksel ongeveer 20 minuten op een laag vuur koken. Verwijder de tijm en pureer de soep met een staafmixer. U kunt eventueel de soep nog zeven om deze nog gladder te maken. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de sinaasappelschil, kastanjes en bieslook.

Kastanjesoep Met Sjalot En Sinaasappel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kastanjesoep met gebakken champignons
Bekijk recept
Kastanjesoep
10-20 min -
Bekijk recept
Kastanjesoep met fazant en eekhoorntjesbrood
0 min
Bekijk recept
Kastanjesoep
0 min
Bekijk recept