De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De knoflook pellen en met een mes kneuzen. Schil de sinaasappel met een dunschiller en snijd daarvan alleen het oranje gedeelte in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur). Snijd de rest van de sinaasappel in kleine stukjes. Zet in de notenolie de sjalot aan, zonder te kleuren, samen met de knoflook en de tijm. Het geheel afblussen met de bouillon, sinaasappelsap en de room. Hak de kastanjes fijn (hak 2 kastanjes grof en houd deze achter voor de garnering) en voeg toe aan de soep, evenals de stukjes sinaasappel (de fijngesneden sinaasappelschil bewaren als garnituur). Laat de soep met gesloten deksel ongeveer 20 minuten op een laag vuur koken. Verwijder de tijm en pureer de soep met een staafmixer. U kunt eventueel de soep nog zeven om deze nog gladder te maken. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de sinaasappelschil, kastanjes en bieslook.
Kastanjesoep Met Sjalot En Sinaasappel is een recept van Smulweb.nl