Creme Van Kreeft

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de soepkreeften aan in een sauteerpan in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken zodat het wat ontzuurt. Blus af met 2 dl vieux en 4 dl witte wijn. Laat in een grote pan de tomaatstukjes, winterpeenschijfjes, preiringen, uistukjes, uitgeperste knoflook en rozemarijn licht kleuren. Voeg de kreeft met de vloeistof uit de koekenpan en de visbouillon toe. Breng aan de kook en schuim af. Laat ongeveer 1 uur op een laag vuur trekken en giet de inhoud van de pan dan door een zeef. Laat het geheel inkoken met room totdat het een creme-achtige substantie is geworden. Breng op smaak met peper en zout. Schil de verse gemberwortel en kook die in met 1 dl witte wijn en 100 g. suiker. Roer dit tenslotte door de soep.

Creme Van Kreeft is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept