Open de oesters, haal ze uit hun schelp, vang het water op dat in de schelp zit en filter het. Giet het dan in een pan en zet ze opzij. Reinig de schelpen. Reinig de oesters een voor een onder de koudwaterstraal. Leg ze dan een na een in het gefilterde water. Laat ze er even in rusten. Hak de sjalotten fijn, leg ze in een steelpan, giet er de witte wijn over en breng dit aan de kook. Laat bijna volledig inkoken. Ondertussen het water met de oesters verwarmen. Wanneer het bijna kookt, van het vuur nemen en opzij zetten. Doe de room in een steelpan met de sjalotten. Laat nog verder inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Voeg er de bieslook bij. Neem de pan dan van het vuur en voeg er al kloppend, beetje bij beetje de in klontjes gesneden boter bij. Indien nodig, de steelpan enkele seconden weer op het vuur zetten om de boter goed te laten smelten. Wat peper en zout strooien. Plaats de schelpen op een grote ovenschotel, doe de oesters er weer in, overgiet ze met de witte boter en zet alles in de voorverwarmde oven (240 ?C). Haal ze er na twee minuten weer uit.
Oesters Met Witte Boter is een recept van Smulweb.nl