Oesters Met Witte Boter

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Open de oesters, haal ze uit hun schelp, vang het water op dat in de schelp zit en filter het. Giet het dan in een pan en zet ze opzij. Reinig de schelpen. Reinig de oesters een voor een onder de koudwaterstraal. Leg ze dan een na een in het gefilterde water. Laat ze er even in rusten. Hak de sjalotten fijn, leg ze in een steelpan, giet er de witte wijn over en breng dit aan de kook. Laat bijna volledig inkoken. Ondertussen het water met de oesters verwarmen. Wanneer het bijna kookt, van het vuur nemen en opzij zetten. Doe de room in een steelpan met de sjalotten. Laat nog verder inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Voeg er de bieslook bij. Neem de pan dan van het vuur en voeg er al kloppend, beetje bij beetje de in klontjes gesneden boter bij. Indien nodig, de steelpan enkele seconden weer op het vuur zetten om de boter goed te laten smelten. Wat peper en zout strooien. Plaats de schelpen op een grote ovenschotel, doe de oesters er weer in, overgiet ze met de witte boter en zet alles in de voorverwarmde oven (240 ?C). Haal ze er na twee minuten weer uit.

Oesters Met Witte Boter is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wasabiboter
55 min Bijgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept