Zuurkoolsoep Met Beenham

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verdeel de bosuitjes en het loof in ringetjes en houd het loof apart. Laat de zuurkool uitlekken en snijd deze iets kleiner. Verdeel de beenham in reepjes. Verhit de boter. Roerbak hierin de aardappelblokjes heel licht en de bosuitjes, zonder loof, met de kerriepoeder 4 minuten. Schep de zuurkool erdoor, voeg de bouillon toe en kook alles zachtjes 15 minuten. Roer de creme fraiche door de soep. Naar wens kan de soep gepureerd worden met de staafmixer. Dit is echter niet noodzakelijk. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Schep het loof van de bosuitjes en de beenhamreepjes dor de soep en warm goed door.

Zuurkoolsoep Met Beenham is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept

Zuurkoolsoep met kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse zuurkoolsoep met gerookte kip
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Rijke zuurkoolsoep met aardappel en spek
60 min-
Bekijk recept