Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de topjes van de paprika en maak ze schoon van binnen. Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een pan. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak het gaar. Maak de aardappel en wortel schoon en rasp ze. Voeg de soepgroenten, aardappel en wortel toe aan het vlees. Bak het zachtjes. Voeg de gekookte rijst toe. Voeg kruidenbouillonpoeder en peper naar smaak toe. Neem het vlees van het vuur en laat het afkoelen. Roer het ei door het vlees. Vul de paprika′s met het gehaktmengsel. Dek het af met schijfjes tomaat. Verhit in een pan met dikke bodem 2 el olie. Voeg de bloem toe en laat dit op een laag vuur zachtjes garen. Voeg het paprikapoeder toe en kruidenbouillonpoeder naar smaak. Voeg water toe tot een dikke saus ontstaat. Schenk de saus in een ovenschaal. Leg de gevulde paprika′s in de saus. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Schakel de oven na 15 minuten terug naar 150 graden. Keer de paprika′s halverwege een keer om. Bak de gevulde paprika′s in 20 minuten gaar en bruin.
Gevulde Paprik Met Paprikasaus is een recept van Smulweb.nl