Broccoli-roomsoep

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de broccoli schoon en snijd een stuk of zes mooie roosjes eraf. Houd deze apart. Kook de rest van de broccoli in de bouillon gaar in ca. 15 minuten. Pureer voorzichtig de broccoli met een staafmixer in de bouillon. Schil en snipper het sjalotje en bak dat in de boter glazig. Voeg de bloem toe en bak haar 1 minuut mee. Voeg geleidelijk onder roeren de ′broccolibouillon′toe en breng de soep al roerende aan de kook. Leg de broccoliroosjes in de soep en laat ze in 5 minuten gaar worden. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de helft van de creme fraiche erover. Bestrooi de soep met croutons.

Broccoli-roomsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Doperwten-roomsoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenroomsoep met tuinkers
35 min
Bekijk recept
Kreeftensoep met mierikswortelroom
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept