Thaise Garnalen-Kokossoep Met Shiitake

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengel in stukjes van ca. 4 cm. Knip de djeroekblaadjes doormidden. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes. Breng de bouillon met het citroengras, de djeroekblaadjes en gember aan de kook. Laat de bouillon zachtjes ca. 10 min koken. Borstel intussen de paddestoelen schoon, verwijder de harde steeltjes en snijd de hoedjes in smalle reepjes. Halveer het pepertje, verwijder evt. De zaadjes en snipper de helften fijn. Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten. Schep met een schuimspaan het citroengras, de djeroekblaadjes en gember uit de bouillon. Roer de kokosmelk en de slankroom door de bouillon en voeg de shiitake, het pepertje en de vissaus toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en laat ze in ca. 2 min gaar worden. Bestrooi de soep met koriander.

Thaise Garnalen-Kokossoep Met Shiitake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
30 min
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast boschampignon
Snack
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept