Verwijder het buitenste blad van het citroengras en snijd de stengel in stukjes van ca. 4 cm. Knip de djeroekblaadjes doormidden. Snijd de gemberwortel in dunne plakjes. Breng de bouillon met het citroengras, de djeroekblaadjes en gember aan de kook. Laat de bouillon zachtjes ca. 10 min koken. Borstel intussen de paddestoelen schoon, verwijder de harde steeltjes en snijd de hoedjes in smalle reepjes. Halveer het pepertje, verwijder evt. De zaadjes en snipper de helften fijn. Pel de garnalen, maar laat de staartjes zitten. Schep met een schuimspaan het citroengras, de djeroekblaadjes en gember uit de bouillon. Roer de kokosmelk en de slankroom door de bouillon en voeg de shiitake, het pepertje en de vissaus toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg dan de garnalen toe en laat ze in ca. 2 min gaar worden. Bestrooi de soep met koriander.
Thaise Garnalen-Kokossoep Met Shiitake is een recept van Smulweb.nl