Verhit de boter in een koekenpan met hoge opstaande rand of gebruik een wok. Verhit de pan en laat de boter smelten. Wals de hete boter even door de pan. Temper de warmtebron. Laat de spekreepjes goudbruin en knapperig fruiten. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Fruit uien en knoflook 3 minuten in het resterende boter-en vetmengsel. Roer kerriepoeder, sambal oelek en gemberwortel erdoor. Blijf zolang roeren tot de geur van het kerriepoeder vrijkomt. Strooi bloem erover en roer alles krachtig door. Schenk de bouillon en de sherry er onder voortdurend roeren bij. Blijf roeren tot de soep aan de kook is gekomen. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Schenk de soep door een fijne zeef in een andere pan. Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Breng de soep opnieuw aan de kook. Voeg tomaten en mosselen toe en roer daarna de room erdoor. Breng alles tot aan het kookpunt. Schep de spekreepjes door de soep.
Kerriesoep Met Mosselen is een recept van Smulweb.nl