Groentebrochettes En Knoflookmajonaise

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breek een ei in een kommetje, doe er wat olie bij en bewerk dit met de elektrische klopper. Wanneer u een homogeen mengsel begint te krijgen, doet u er langzaam de olie bij. Voeg de geperste knoflook en de azijn toe en breng op smaak. (Voor alle dergelijke sausen geldt de regel dat alle ingredienten op dezelfde temperatuur moeten zijn: haal dus op voorhand het ei uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen alvorens het te bewerken). Laat de saus een dik half uur rusten eer u ze opdient. Laat de ma?s 8 minuten koken in gezouten water. Laat hem uitlekken en verdeel hem in 6 rondjes, die u nog eens in twee snijdt. Met een mesje dat dun schilt, inkervingen maken over de hele lengte van de courgette, en deze daarna in 12 rondjes snijden. Pel de uien; was de kerstomaatjes. Indien u niet van knapperige groenten houdt, laat dan ook de courgetteschijfjes en de uien enkele minuten koken in gezouten water.) Steek de groenten op spiesjes, smeer ze in met olijfolie en laat ze 5 minuten roosteren op de barbecue; strooi er een weinig zout op. Opdienen met de knoflookmajonaise. De brochettes kunnen opgediend worden bij vlees of vis op de grill, of nog als voorgerecht bij de barbecue.

Groentebrochettes En Knoflookmajonaise is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Groentebrochettes met kruiden
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentebrochettes in kruidenmarinade
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbrochettes in granaatappelmarinade
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept