De soepgroenten in kleine blokjes, de selderij in dunne plakjes snijden. De abrikozen in acht stukken verdelen. De groenten in een pan in 1/2 eetlepel boterolie ongeveer 1 minuut aanbraden. Het geheel met gember, zout en peper kruiden, weer uit de pan scheppen en opzij zetten. Het vlees in 1 eetlepel boterolie op een hoge temperatuur 2 minuten braden. Flink met zout en peper kruiden. Abrikozen en peperbolletjes door het vlees mengen. Het deeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen. De vorm invetten. Het deeg erin leggen en een ca. 5 cm hoge rand vormen. De bodem met een vork meermaals doorprikken. De kokosmelk warm maken en tot een gladde vloeistof roeren. De groenten met het vlees mengen. De munt afspoelen, droogdeppen en de kleinste blaadjes opzij leggen. De rest in fijne reepjes snijden en samen met de geraspte kokos voorzichtig door het vlees mengen. De kokosmelk met de slagroom en de eieren door elkaar klutsen en dit kruidig met zout en peper op smaak brengen. De garnering over het deeg verdelen en het mengsel erover gieten. De quiche op de onderste rooster van de oven ongeveer 35 minuten bakken. Bestrooi hem voor het serveren met de opzij gelegde munt.
KIPQUICHE MET ABRIKOZEN is een recept van Smulweb.nl