Herfstgroentesoep

6
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het is de bedoeling dat de groenten voor deze soep niet te klein worden gesneden! Snijd de geschrapte winterwortel in halve plakken van ca. 1 cm dik. Snijd de knolselderij eerst in dikke plakken, schil ze en snijd ze daarna in blokken. Snijd de geschilde aardappelen in blokken. Snijd de bleekselderij schuin in stukken. Snijd de prei schuin in ringen. Maak de spruiten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Bereiden: Verhit de olie in een grote soeppan. Laat de ui glazig fruiten. Voeg de knoflook, de tomatenpuree en de tijm toe en laat kort meebakken. Voeg de gesneden groenten toe en laat af en toe omscheppend ca. 10 minuten op middelhoog vuur fruiten tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Voeg de boontjes toe en laat nog ca. 5 minuten koken. Breng de soep zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Geef er volkorenbrood bij, dat desgewenst wordt bestrooid met geraspte kaas en kort onder de grill wordt gezet, tot de kaas gaat smelten.

Herfstgroentesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker