Zakje spliterwten de nacht ervoor in koud water in de week zetten, zijn ze vlugger gaar, s.morgens. spliterwten in het weekwater opzetten en na 3 kwartier het vlees, (vleeskrabben, karbonade of ander varkensvlees) erbij doen en aan de kook brengen. Als er schuim op het water komt het er met een schuimspaan afhalen, nog een uurtje laten doorpruttelen, het vlees er uit nemen, prei, selderijknol en een stukje wortel erdoor doen en ook een bouillonblokje en een doosje Honig erwtensoep voor de smaak. Naar eigen smaak kan je er wat spekjes doorbakken of een doorregen varkenslap. Regelmatig blijven roeren en proeven of hij zout genoeg is. Vlees klein snijden er er weer bij doen. Altijd lekker om er tot slot vlak voor het opdienen een rookworst in te doen, maakt de smaak nog lekkerder.
Erwtensoep Van Mijn Moeder is een recept van Smulweb.nl