Voor de saus: de gesnipperde ui en de in plakjes gesneden knoflook aanstoven (licht gekleurd) in olijfolie. Hierover de bloem strooien en inroeren. Voeg dan tijm, laurier, de witte wijn, het paprikapoeder, de piment fort en peper en zout naar smaak toe. Laat alles tot +/- 1/3 reduceren, dwz dat het alcoholische van de wijn volledig moet verdwenen zijn. Voeg dan de room toe. Roer goed, laat doorkoken. De saus moet een goede consistentie hebben. Zeef de saus (goed doorduwen) en schenk ze ( warm ) voorzichtig (!) over de scampi en tomaten. Ideaal ligt alles net (net niet) onder de saus. Dek het geheel af met geraspte emmental kaas en zet - initieel niet te dicht - onder de grill (hoogste stand) gedurende 12 a 15 minuten. Laat de kaas niet te korstig worden om een bittere smaak te voorkomen.
Scampi Pannetje Met Tomaat, Basilicum En Kaas is een recept van Smulweb.nl