Scampi Pannetje Met Tomaat, Basilicum En Kaas

1
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de saus: de gesnipperde ui en de in plakjes gesneden knoflook aanstoven (licht gekleurd) in olijfolie. Hierover de bloem strooien en inroeren. Voeg dan tijm, laurier, de witte wijn, het paprikapoeder, de piment fort en peper en zout naar smaak toe. Laat alles tot +/- 1/3 reduceren, dwz dat het alcoholische van de wijn volledig moet verdwenen zijn. Voeg dan de room toe. Roer goed, laat doorkoken. De saus moet een goede consistentie hebben. Zeef de saus (goed doorduwen) en schenk ze ( warm ) voorzichtig (!) over de scampi en tomaten. Ideaal ligt alles net (net niet) onder de saus. Dek het geheel af met geraspte emmental kaas en zet - initieel niet te dicht - onder de grill (hoogste stand) gedurende 12 a 15 minuten. Laat de kaas niet te korstig worden om een bittere smaak te voorkomen.

Scampi Pannetje Met Tomaat, Basilicum En Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept