Basilicumsoep Met Reepjes Kalfslever

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de lever in zeer smalle reepjes. Pel en snipper de uien. Smelt de boter in een grote soeppan, zonder dat de boter bruin wordt en bak hierin de uien op een laag vuur zachtjes glazig ( ca 5 minuten ). Roer de bloem erdoor en laat het mengsel nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg al roerende ? liter water toe en vervolgens beetje bij beetje nog ? liter. Voeg de bouillontabletten toe, roer tot ze zijn opgelost en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep in een foodprocessor, mengbeker of met de roerzeef of staafmixer. Schenk de soep terug in de pan en roer de persto erdoor. Verwijder de korsten van de boterhammen, snijd ze diagonaal doormidden en rol ze met een deegroller plat. Bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie en bak ze in een droge koekenpan om en om goudbruin. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de reepjes lever al omscheppende 3 minuten op een hoog vuur, bestrooi ze met wat zout en peper.

Basilicumsoep Met Reepjes Kalfslever is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Basilicumsoep Met Reepjes Kalfslever
20-30 min -
Bekijk recept
Kalfslever Met Appel.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslever Met Gerookt Spek.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslever Met Sinaasappel.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basilicumsoep met buffelmozarrella en tomaten-lookbrood
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsoep met kaascrostini
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise groene peper- en basilicumsoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Doperwten-basilicumsoep
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept