Knolselderij-Aardappelsoep

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. *Kook de knolselderij met de hele aardappel ca. 15 minuten in de bouillon. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. *Verhit de olijfolie en bak de spek- (of ham-)reepjes met de aardappelblokjes krokant. *Pel en snij de knoflook in zeer dunne plakjes en bak deze even met de spek-(ham-)reepjes mee. *Voeg de spekjes en aardappelblokjes toe aan de soep en roer de zure room erdoor. Breng op smaak met (zout en) peper. *Verdeel de soep over 4 soepkommen en garneer met het selderijblad.

Knolselderij-Aardappelsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept