Gekoelde Tomatensoep

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pureer de tomaten met bouillon, ui en selderij in de blender of keukenmachine. Voeg knoflook en tomatenpuree toe en pureer verder tot alles volkomen glad is. Schep het tomatenmengsel door een zeef boven een grote kom en roer er dan sinaasappelsap, worcester, tabasco en wodka door. Breng op smaak met zout en zwarte peper en zet de soep minstens 1 uur gekoeld weg. Snijd de overige bleekselderij in lange smalle stengels en bewaar in een schaal met ijskoud water, dan worden ze nog krokanter. Serveer de soep in fraai glas met basilicumblaadjes, tomaat en wat fijngestampt ijs. Steek in elk glas enkele lange stengels bleekselderij om te roeren. Lekker met getoast boerenbrood en een kruidenspread.
Voorbereiding
stijd circa 30 minuten.

Gekoelde Tomatensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nectarinesmoothie
10 min Snack
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde komkommersoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept