Verwijder de velletjes van de tomaten. Snij daarvoor eerst met een klein mesje een kruisje in de ronde zijde. Kook de tomaten daarna 1 minuut en dompel ze vervolgels onder in koud water. De velletjes laten zich dan gemakkelijk verwijderen. Snijd ze daarna in vieren en verwijder de kern, zodat u het vruchtvlees overhoudt. Fruit de bacon, knoflook en de ui de hete olie en roerbak daarna het rundergehakt mee op hoog vuur tot losse rolletjes. Zet het vuur laag en voeg tomatensap, blokjes tomaat en de gehakte peterselie toe. Breng het geheel aan de kook, bind het met wat allesbinder en maak het gerecht pikant op smaak met cajunkruiden, tabasco en eventueel nog iets zout. Dit pikante rundergehaktgerecht kunt u combineren met red beans (rode bonen) tot een heerlike chili con carne. Ook te gebruiken vor het vullen van tortilla met geraspte kaas of een taco schelp. Lekker met gekookte maiskolven, een frisse groene salade en mexicaanse chips.