Voorbereiding (kan dag van te voren). Peren van boven naar beneden schillen, maar steeltjes eraan laten. In smalle pan, waarin peren net naast elkaar passen, wijn met suiker en peperkorrels aan de kook brengen. Vuur lager draaien, peren in pan zetten en 15 minuten zachtjes koken. Vuur uitdraaien en peren in kookvocht laten afkoelen. Bereiden. Peren uit pan nemen. Kookvocht zeven en laten inkoken tot lichte siroop. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Peren in de lengte doormidden snijden. Met mesje of meloenboor klokhuis uit peer snijden. Peer helften op vier borden leggen. IJs uit vriezer nemen en iets zacht laten worden. Met kleien ijsbolletjestang of in heet water gedoopte eetlepel 8 kleine bolletjes uit ijs scheppen. In elke peerholte bol ijs leggen en amandel erover verdelen. Wijnsiroop over peren schenken en direct serveren.Voorbereiding 30 minuten + 1 uur afkoelen.Voorbereiding stijd circa 20 minuten. Bevat per persoon 645 calorie?n, 7 gram eiwit, 21 gram vet en 85 gram koolhydraten.
Stoofpeertjes Met Amandelijs En Wijnsiroop is een recept van Smulweb.nl