Knoflook pellen en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In pan 1 eetlepel olijfolie verwarmen. Knoflook en helft van bosui ca. 3 minuten heel zachtjes smoren. Witte bonen met vocht, kruidenbouillon en 1/2 liter water toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen. Met staafmixer pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Op smaak brengen met zout en peper. Van 1 takje rozemarijn naaldjes rissen en heel fijnhakken. Ciabatta′s schuin in 8 dunne plakjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in vieren snijden. Soep opnieuw zachtjes verwarmen. Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Intussen in wok 1 eetlepel olijfolie verhitten. Champignons met fijngehakte rozemarijn en rest van bosui in ca. 4 minuten op hoog vuur roerbakken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout. Sneetjes ciabatta in grillpan aan beide zijden mooi bruin roosteren. Sneetjes geroosterde ciabatta aan beide kanten met takje rozemarijn inwrijven. Besprenkelen met rest van olijfolie. Witte-bonensoep in vier diepe borden scheppen. In midden bergje van champignons scheppen. Bruschette op rand van borden leggen.
Witte-bonensoep Met Kastanjechampignons is een recept van Smulweb.nl