Bloemkool-kaassoep

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkool in de bouillon in ca. 20 minuten gaar. Pureer de soep dor een zeef of door middel van een keukenmachine of blender. Smelt de boter in een flinke pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de gepureerde bloemkoolsoep toe tot een gebonden geheel is ontstaan. Roer de koffieroom en de geraspte kaas door de soep en laat alles op laag vuur doorkoken tot de kaas is gesmolten. Maak de soep op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Bloemkool-kaassoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassoep met sherry en koriander
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zwitserse kaassoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassoep uit Alkmaar
15 min-
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept