Was de rijst in een zeef onder de kraan tot het water dat eraf druipt helder is. Goed laten uitlekken. Pel en snipper de uien. Verhit 25 gram boter in een diepe pan en bak hierin de blokjes lamsvlees rondom bruin. Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de hazelnoten lichtbruin. Voeg de uien aan de noten toe en bak ze 3 minuten op een laag vuur mee. Voeg de rozijnen, het vijfkruidenpoeder en de rijst toe en bak het geheel omscheppend 3 minuten op een matig vuur. Schep 1 liter water in en voeg de boillontabletten toe. Leg de deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook en laat het gerecht op een heel laag vuur in 20-30 minuten gaar worden. Laat de pilav nog 10 minuten afgedekt staan. Voeg peper en zout naar smaak toe ne roer de munt erdoor.
Lamspilav Met Hazelnoten En Rozijnen is een recept van Smulweb.nl