Hazepeper.

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De haas onder koud stromend water van binnen en van buiten grondig schoonspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. De haas, met behulp van een scherp mes, in stukken snijden die ongeveer 8-10 cm groot zijn. Uien schoonmaken en dunne ringen snijden. De wortelen afborstelen, wassen en in reepjes snijden. Vlees, uiringen, wortelen en peperkorrels laag om laag in een grote glazen of aardewerk kom schikken. Wijnazijn, rode wijn en brandewijn in een kom gieten en vervolgens aan het vleesmengsel toevoegen. Afgedekt 4 tot 5 uur laten intrekken. Doorregen spek in blokjes van 1/2 cm snijden en in een grote pan uitbakken. De stukken haas uit laten lekken en goed droogdeppen. In 10 minuten aan alle kanten in het spekvet bruin bakken. Uien schoonmaken en soepgroenten wassen. Alles kleinsnijden. Bij het vlees doen en 5 minuten meebakken. De bouillon erbij gieten. Licht zouten. Deksel op de pan en de hazepeper in 60 minuten gaar laten stoven. Terwijl het vlees stooft, de honingkoek fijnwrijven voor de saus. Het gare vlees in een schaal doen en warmhouden. Het braadvocht in een pan zeven en even koken. Marinade en aalbessengelei gladroeren. Samen met de honingkoek aan het braadvocht toevoegen. Onder voortdurend roeren de saus in laten dikken. Over de stukken vlees gieten en direct serveren

Hazepeper. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hazepeper
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper D'artagnan
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hazepeper
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazepeper D'artagnan
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept