Braad de bout snel goudbruin in een stoofpan met de helft van de boter. Zodra het kleur heeft, besprenkelt u het met calvados en flambeert u het (opgepast: niet onder de afzuigkap). Neem het gebraad uit de pan en leg het op een ovenschotel. Kruid met peper en zout en zet even opzij. Braad in dezelfde stoofpan de verbrokkelde nootjes gedurende 1 minuut. Verdun de honing met de witte wijn en giet dit mengsel over de nootjes. Goed mengen, Voeg de dragon toe en giet alles over het gebraad. Zet de schotel in de oven en laat 35 minuten garen. 15 minuten voor het eind van de oventijd, de appels schillen, het klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Braad ze in een steelpan met de rest van de boter. Wanneer het gebraad gaar is, het uit de schotel nemen en op een rooster laten rusten. Voeg de room en een beetje citroensap bij de saus. Breng de saus op smaak en bind ze desgewenst met wat zetmeel. Snijd de hertebout in plakken en dien ze op met de appelschijven. Dien de saus apart op.
Hertegebraad Met Hazelnoten is een recept van Smulweb.nl