Snijd het konijn in stukken, peld euien en hak ze grof. Kruid het vlees met peper en zout, wentel ze dan in de bloem en bak ze mooi bruin in hete boter. Haal het konijn uit de pan en fruit de uien lichtbruin. Voeg de konijn, de wijn, het bier en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur zachtjes stoven met een deksel op de pan. Voeg ondertussen wat bouillon bij zodat het vlees blijft onderstaan. Laat ondertussen de pruimen en de rozijnene zwellen in lauw water. Schil de aardappelen , snijd ze in gelijke stukken en kook ze dan gaar in gezouten water. Snijd de sneden brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Hak de peterselie fijn. Los het zetmeel op in de mosterd en wat azijn. Schep de stukken konijn dan in een dienschaal, bind de saus met het mosterd-zetmeelmengsel, voeg e pruimen en de rozijnen toe en laat nog even doorkoken. Schep de saus over de konijn en bestrooi met de gebakken brooddobbelsteentjes en de gehakte peterselie. Serveer met de gekookte aardappelen die u ondertussen afgegoten hebt en even heeft laten bloemen.
Konijn Met Pruimen En Gekookte Aardappelen is een recept van Smulweb.nl