Konijn Met Pruimen En Gekookte Aardappelen

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het konijn in stukken, peld euien en hak ze grof. Kruid het vlees met peper en zout, wentel ze dan in de bloem en bak ze mooi bruin in hete boter. Haal het konijn uit de pan en fruit de uien lichtbruin. Voeg de konijn, de wijn, het bier en het kruidentuiltje toe en laat 1 uur zachtjes stoven met een deksel op de pan. Voeg ondertussen wat bouillon bij zodat het vlees blijft onderstaan. Laat ondertussen de pruimen en de rozijnene zwellen in lauw water. Schil de aardappelen , snijd ze in gelijke stukken en kook ze dan gaar in gezouten water. Snijd de sneden brood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Hak de peterselie fijn. Los het zetmeel op in de mosterd en wat azijn. Schep de stukken konijn dan in een dienschaal, bind de saus met het mosterd-zetmeelmengsel, voeg e pruimen en de rozijnen toe en laat nog even doorkoken. Schep de saus over de konijn en bestrooi met de gebakken brooddobbelsteentjes en de gehakte peterselie. Serveer met de gekookte aardappelen die u ondertussen afgegoten hebt en even heeft laten bloemen.

Konijn Met Pruimen En Gekookte Aardappelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept