Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit. Halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper het uitje. Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de kabeljauw. Leg de kabeljauwfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets). Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door eikaar. Verdeel de salade over 2 borden, leg de kabeljauw en de plakjes spek erop. Visvariatie: deze salade kan ook worden gemaakt met bijvoorbeeld zalm, zeeduivel of tarbot.
Salade Met Gegrilde Kabeljauw, Spekjes En Citroendressing is een recept van Smulweb.nl