Pasta Du Jour

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Je begint met een niet te grote ui te snipperen en die in een flinke scheut olijfolie te fruiten in een wok. Ondertussen snijd je 2 stevige kipfilets in reepjes en die doe je bij de inmiddels geblondeerde ui. Even goed doorroeren en wat knoflook uit de pers erbij. Zet een grote pan op met warm water en een scheut olijfolie op. Dan heb je mooi even de tijd om een gele of oranje paprika in kleine stukjes te snijden. Voeg 2 stevige handen cashewnoten toe en de paprika stukjes. Ondertussen duikel je nog 3 mooie stronken biologische broccoli op. Snijd daar de roosjes vanaf. De stronken mogen wat mij betreft weg (erg he....). Inmiddels kookt je water dus daar gooi je ca 400 gram lintmacaroni (tagliatelli) in. Terwijl de pasta al dene kookt fruit jij de broccoliroosjes met de rest van het wokspul. Als de broccoli mooi knal groen is voeg je ca 125ml kookroom toe. Maak de schotel op smaak met zout en peper uit de molen. Kijk wel uit met zout als je gezouten cashews hebt gebruikt. In plaats van zout heb ik Fleur de Sel de Camargue gebruikt: Een heerlijk fijn zeezout, warm goudgeel van kleur door de safraan en met bruine spikkels van de "Anis Vert" Anijszaad. Dit zout is voor visschotels en vissoepen bedoeld, maar in hetgeval van deze pasta stond hij zonnig naar me te lonken op de kruidenplank . In middels is de pasta "al dente", dus die giet je af en doe je terug in de pan. Schep het groente-kip mengsel erdoor.

Pasta Du Jour is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept