Breng de melk,slagroom chocolade en het vanillestokje in een pan met dikke bodem aan de kook. Roer het ei,de eierdooiers en suiker met een pollepel tot een dikke,lichtgekleurde saus. Meng de saus met de gesmolten chocolade en roer het mengsel glad.Giet het in een kan en verwijder het vanillestokje. Verwijder het schuim dat bij het koken ontstaat met een lepel. Giet het mengsel in 6 bakjes van 1 dl;vul ze tot aan de rand. Zet de bakjes in een ovenschaal en vul de schaal met water tot 1 cm onder de rand van de bakjes. Bak ze 30 minuten.tot de bovenkant van de puddinkjes opveert als u er met een vinger opdrukt.Als er nog wat aan uw vinger blijft plakken,moeten de puddinkjes nog iets langer bakken.Haal de bakjes uit hun waterbad en laat ze afkoelen. Doe de slagroom in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit rozetjess op de afgekoelde puddinkjes. Bestrooi ze met chocoladeschaafsel.
Kleine Chocoladepotjes is een recept van Smulweb.nl