Javanais

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop voor de biscuit de eiwitten met de fijne suiker zorgvuldig tot sneeuw. Spatel de schuimige massa voorzichtig onder de broyage. Strooi de gezeefde bloem er beetje bij beetje bij en meng voorzichtig tot een gladde massa. Giet het mengsel in een beboterde vorm. Zet 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 140? C. Ontvorm en laat afkoelen. Klop voor de mokkaboter de eieren en de suiker ?au bain marie? tot een warm schuim. Koel de kom in een pan koud water. Voeg hierbij de gladgeroerde boter en meng voorzichtig met de mixer of garde tot een egale massa. Voeg bij de oploskoffie een klein scheutje heet water en breng de mokkaboter hiermee op smaak. Snijd het biscuitgebak horizontaal in laagjes en bestrijk twee ervan met mokkaboter. Zet de taart een paar uur in de koelkast om op te stijven. Maak in de tussentijd het glazuur door de room met de chocolade te smelten. Giet het over de afgekoelde taart, weer laten opstijven in de koelkast en vervolgens met een restje mokkaboter versieren.

Javanais is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Javanais voor de tofste papa
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Javanais
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Javanais van geitenkaas met belottaham
70 min Voorgerecht
Bekijk recept
javanais taart
0 min
Bekijk recept

Javanais voor de tofste papa
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Javanais
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Javanais van geitenkaas met belottaham
70 min Voorgerecht
Bekijk recept
javanais taart
0 min
Bekijk recept