Meli-melo Van Jakobsschelpen, Grijze Garnalen En Prei Met...

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij een derde van de prei in julienne en de rest in schijven (ong. 2 cm). Frituur de julienne in enkele seconden krokant in hete frituurolie. Laat uitlekken en bestrooi met zout. Stoom de schijven in een 4-tal minuten beetgaar. Roer de boter onder de hete aardappelpuree tot een mousseline ontstaat en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de jakobsschelpen 40 seconden langs elke kant in olijfolie. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Deglaceer de pan met de whisky, roer de aanbaksels los en blus met room. Laat even opkoken en kruid met peper en zout. Schik de gestoomde prei op de borden. Lepel of spuit er de aardappelmousseline over, verdeel er de jakobsschelpen op en bestrooi met de garnalen. Kruid met zwarte peper en zeezout. Lepel er de saus over en rond en werk af met de gefrituurde prei en fijngehakte bieslook.

Meli-melo Van Jakobsschelpen, Grijze Garnalen En Prei Met... is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade meli melo
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane salade met feta, salami en mosterd
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sweet Sint Patrick
20 min
Bekijk recept
Volkorenpasta met pesto van gegrilde paprika’s
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept