Limoenijs

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Borstel 12 limoenen goed schoon en snijd de kapjes eraf. Lepel het vruchtvlees uit de limoenen boven een zeef en vang het sap op. Druk het sap goed uit het vruchtvlees. Meet het sap af, u heeft zo′n 1,8 deciliter limoensap nodig. Pers eventueel wat extra limoenen uit. Zet de lege limoenen in de diepvriezer. Breng 4 deciliter water met d suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat het suikermengsel direct afkoelen en roer het limoensap erdoor. Draai het limoenmengsel in een ijsmachine tot ijs of laat het in circa 6 uur in een bakje bevriezen. Roer het mengsel, als u het in een bakje bevriest, elk uur door met een vork. Vul de limoenen met het ijsmengsel en zet de kapjes erop.

Limoenijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

CITROEN GEVULD MET CITROEN-LIMOENIJS
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-limoenijs
Bekijk recept
Limoenijs in limoentjes
0 min
Bekijk recept
Limoenspoom
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

CITROEN GEVULD MET CITROEN-LIMOENIJS
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-limoenijs
Bekijk recept
Limoenijs in limoentjes
0 min
Bekijk recept
Limoenspoom
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept