Snijd de kalkoenfilet in blokjes van ca 2 cm en wentel ze door de bloem. Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Verhit de boter in een braadpan, bak de blokjes kalkoenfilet snel rondom bruin en schep ze vervolgens in een ronde ovenschaal met een opstaande rand van ca 4 cm. Fruit de gesnipperde ui en de blokjes ontbijspek ca 4 min in de achtergebleven braadboter. Voeg de boogjes bleekselderij toe en bak ze even mee. Roer vervolgens de slagroom, 1 1/2 dl water en de verkruimelde bouillontablet erdoor en breng het geheel aan de kook. Bind het vocht met de allesbinder en neem de pan van het vuur. Roer de gerspte kaas door de saus en breng op smaak met peper. Schep de saus bij de gebakken kalkoen in de schaal en roer alles door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 g. Leg de plakjes balderdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap die iets groter is dan de bovenkant van de ovenschaal. Steek met een appelboor een rondje uit het midden van het deeg (door dit schoorsteentje kan de stoom ontsnappen). Splits het ei, roer de dooier los met 1 theel water en klop het eiwit los. Bestrijk de buitenrand van de schaal en de rand van het deeg met het losgeklopte eiwit. Dek de schaal af met het deeg en plak de rend vast op de buitenrand van de schaal. Bestrijk het deeg met de losgeroerde dooier.