Verwarm de oven voor op de hoogste stand, leg de ingepakte kalkoen op een oven bakblik met opstaande rand, schuif de kalkoen in de oven en laat de oven gedurende een half uur op de hoogste stand (Voor een kalkoen van 6 kilo is dit 45 min.). Dan de oven temperen tot 170 graden en gedurende 3 uur laten braden. (Kalkoen 6 kilo 3,5-4uur). Hierna de folie openen en naar beneden drukken, schuif de bacon naar beneden, breng de oven weer op de hoogste stand en laat de kalkoen nog 30 minuten (6 kilo 45 min.) ongedekt braden, zodat het huidje bruin kleurt en knapperig wordt. VULLING Verhit olijfolie en braad zachtjes het gehakt al omscheppende, zodat het rul blijft, voeg de in stukjes gesneden ui en het kalkoenlevertje toe al omscheppende, zouten en peperen en een klein beetje worcestersaus, afblussen met rode wijn, voeg de kastanjes, de amanadelen, de walnoten, de in vieren gedeelde gedroogde abrikoosjes, de krenten/rozijnen en de pijnboompitten toe en giet er een kopje kalkoenbouillon bij, laat het op een zacht vuur afgedekt sudderen, tot het vocht is verdampt. De vulling om de kalkoen scheppen als die op een schaal is geplaatst.