Bestrooi de kip van binnen en van buiten met wat peper en zout. Vermeng de kwark met de slagroom en de eierdooier. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui ca. 3 minuten zonder hem bruin te laten worden. Voeg de peterselie, de dille, de kervel en de knoflook toe en laat alles nog ca. 3 minuten doorfruiten. Roer het kruidenmengsel door het kwarkmengsel en vul hiermee de kip. Leg de gevulde kip in een braadslede. Braad de kip ca. 1 uur in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de kip gaar is en een mooi bruin korstje heeft gekregen. Haal de kip uit de braadslede, leg hem op een schaal en houd hem warm. Schenk het braadvocht in een pannetje en voeg er de bouillon en de Cognac aan toe. Laat de saus ca.3 minuten zachtjes koken en maak hem op smaak wat peper en zout. Roer de koffieroom door de saus en laat alles door en door warm worden. Schenk wat van de saus over de kip en geef de rest van de saus apart bij het gerecht.
Kip Met Kruidige Kwarkvulling is een recept van Smulweb.nl