Kruid het gebraad met zout en peper en leg het in een grote ovenschotel. Schik de gehakte sjalotten en in staafjes gesneden wortelen errond. Leg er enkele klontjes boter op en bevochtig met een half glas water. Zet in de oven en laat ongeveer 50 minuten bakken. Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Bedek met water, kruid met zout en voeg de helft van het boeketje salie toe. Snijd de overblijvende blaadjes salie fijn (bewaar enkele blaadjes voor de versiering). Als de aardappelen gaar zijn, giet u ze af. Bewaar het kookwater. Plet de aardappelen met boter en melk. Bestrooi met zout en peper en voeg de fijngesneden salie toe. De puree moet smeuig zijn. Houd warm. Haal het varkensgebraad uit de schotel en blus met een beetje kookwater van de aardappelen. Breng aan de kook, snijd het varkensgebraad in plakken en leg ze in de warme saus. Dien de puree apart op, versierd met enkele blaadjes salie.
Varkensgebraad Met Saliepuree is een recept van Smulweb.nl