Verhit 50 g boter in de braadslee, bestrooi het vlees met peper en zout en braad het gedurende 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven. Dien dit op met aardappelpuree of gekookte aardappelen. Was intussen de peterselie. Pluk de blaadjes van de stelen, laaat uitlekken en hak fijn. Schil met een dunschiller de asperges van kopje naar voet. Snij 2cm weg. Bind op met katoengaren. Kook in gezouten water in circa 12 minuten gaar. Dikke asperges mogen iets langer koken. Laat uitlekken op een doek. Meng in een pannetje met dikke bodem de eierdooiers, het citroensap, peper en zout. Klop tot stevig schuim. Werk bij voorkeur au bain-marie. Het water mag niet koken. Neem het pannetje uit het warmwaterbad en roer de resterende boter in kleine klontjes erdoor. Hou de saus warm in de bain-marie. Neem het vlees uit de braadslee en deglaceer de bodem met wat water en laat inkoken. Snij het vlees in plakken en leg het op voorverwarmde borden. Schik de asperges naast het vlees en giet en beetje saus over de onderste helft van de asperges. Versier met peterselie. Geef de rest van de Hollandse saus en de braadjus er afzonderlijk bij.
Rosbief Met Asperges. is een recept van Smulweb.nl