Rosbief Met Asperges.

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 50 g boter in de braadslee, bestrooi het vlees met peper en zout en braad het gedurende 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven. Dien dit op met aardappelpuree of gekookte aardappelen. Was intussen de peterselie. Pluk de blaadjes van de stelen, laaat uitlekken en hak fijn. Schil met een dunschiller de asperges van kopje naar voet. Snij 2cm weg. Bind op met katoengaren. Kook in gezouten water in circa 12 minuten gaar. Dikke asperges mogen iets langer koken. Laat uitlekken op een doek. Meng in een pannetje met dikke bodem de eierdooiers, het citroensap, peper en zout. Klop tot stevig schuim. Werk bij voorkeur au bain-marie. Het water mag niet koken. Neem het pannetje uit het warmwaterbad en roer de resterende boter in kleine klontjes erdoor. Hou de saus warm in de bain-marie. Neem het vlees uit de braadslee en deglaceer de bodem met wat water en laat inkoken. Snij het vlees in plakken en leg het op voorverwarmde borden. Schik de asperges naast het vlees en giet en beetje saus over de onderste helft van de asperges. Versier met peterselie. Geef de rest van de Hollandse saus en de braadjus er afzonderlijk bij.

Rosbief Met Asperges. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept