Tomaten-olijvenbrood Met Rozemarijn

8
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In kom broodmix mengen met 3 el. olie, zout en 3 dl. handwarm water. Met mixer tot samenhangend deeg kneden. Aanrecht met bloem bestuiven. Deeg erop leggen en platdrukken. Olijven en tomaten erover verdelen. Deeg met de hand nog 5-10 minuten stevig doorkneden tot een soepel deeg ontstaat. Deeg tot bal vormen en licht bestrijken met olie. Deegbal in kom leggen, afdekken met plasticfolie en deeg op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen tot volume verdubbeld is. Deeg uit kom nemen en even doorkneden. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot dunne, ovale lap van een halve cm. dik. Deeglap op ingevette bakplaat leggen. Afdekken met vochtige theedoek en nogmaal 30 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 225 graden. Met duim hier en daar kuiltjes in deeg drukken. Deeg bestrijken met olie en bestrooien met rozemarijn en zoutvlokken. Brood in 25-30 minuten lichtbruin en krokant bakken. Brood uit oven nemen en laten afkoelen.

Tomaten-olijvenbrood Met Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept