Pikante Kerriesoep

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200?C.
  • 2 Verhit de olie en bak ui, knoflook, gemberwortel en chilipeper hierin ? 5 min.
  • 3 Wrijf de komijn- en korianderzaadjes fijn en voeg dit samen met de kerriepoeder toe aan het uimengsel. Verwarm alles al omscheppend ? 3 min.
  • 4 Schenk de bouillon erbij en laat de soep op zacht vuur ? 5 min. koken.
  • 5 Voeg dan kokosmelk, saffraan en kipfilet toe en laat de soep nogmaals ? 5 min. koken. Breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap en schep de soep in vier kommen.
  • 6 Laat de soep ? 15 min. afkoelen en strooi dan de koriander erover.
  • 7 Rol elk plakje deeg iets uit en leg de plakjes over de soepkommen. Bestrijk de randen van de kom met water en plak het deeg goed vast op de kom.
  • 8 Klop de eidooier los met 2 tl water en bestrijk het deeg hiermee. Strooi de sesamzaadjes erover. Zet de kommen 15-20 min. in het midden van de oven tot het deeg lichtbruin en krokant is. Serveer de soep direct.

Pikante Kerriesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastinaak kerriesoep
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met Provençaalse croutons en dragonolie
15 min-
Bekijk recept
Kerriesoep met kool en prei
0 min
Bekijk recept

Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept
Huevos a la flamenca
Lunchgerecht
Bekijk recept