Neem de rendiersteak uit de marinade en druk ze op huishoudpapier. Filter de marinade haal er de groenten uit en stoof deze zachtjes in een steelpan met 20 gr bloem. Leng ze daarna aan met de wijn van de marinade en breng aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken en giet dan alles door een zeef. Meng 20 gr boter met 20 gr bloem en voeg dit mengsel beetje bij beetje bij de saus terwijl u goed klopt. Zet dit dan even opzij. Reinig en krab de wortel schoon en snij ze tot fijne staafjes. Schil de uitjes, Stoof deze beide groenten op een zacht vuurtje in een pan met 20 gr boter. Fruit de spekblokjes zonder vetstof in een pan met anty-kleeflaag. Braad de rendiersteak in de pan met 40 gr boter. Strooi peper en zout en braad ze tot ze binnenin mooi roze zijn. Warm de saus op, voeg er de krieken bij en breng nog even op smaak (opgelet ze mag niet koken) .
Rendiersteak Met Krieken is een recept van Smulweb.nl